
Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege yazı serimizin bu kısmında oyunda kullandığımız silahları eklentileri hakkında bilgi vereceğim. Oyunu oynayanların bildiği gibi her operatörün kullanabildiği silahlar farklı ve bu silahlara eklentiler takarak özelleştirebiliyoruz. Her eklenti farklı tür silahlara farklı amaçlar için takılıyor. Hızlıca detaylara geçelim.
Operatorlerinizden herhangi birinin menüsüne giriş yapınız.Daha sonra Loadout kısmına girerek istediğiniz silahın üstüne gelin.Seçtiğiniz silahın altında 4 adet çember ve insan modelinin üstünde yazan Recoil Pattern yazısını göreceksiniz.Öncelikle buradaki terimlerin açıklamasını yapalım.
Damage – Mermi başına verilen hasar miktarı
Fire Rate – Dakika ateşlenen mermi miktarı
Mobility- Kontrol oranı
Capacity – 1 Şarjörde bulunan toplam mermi sayısı
Recoil Pattern – Tepme modülü
Namlular
Rainbow Six Siege oyununda silahlara kombine edilebilen 5 farkllı namlumuz var.
Supressor – Susturucu
Flash Hider – Flaş Gizleyici
Muzzle Brake – Namlu Freni
Compensator – Kompansatör
Extended Barrel – Uzatılmış Namlu
Bu namlular seçerken biz Fire Rate oranınına Operatorün özel gücüne ve özellikle atış tipine çok önem veririz.
Supressor – Sessizce dolaşmak için işinize yarar genelde tercih edimez yanlış silahta taktiksel üstünlük kaybettirir doğru silahta kimse sizi fark edemez karşı tarafın canına okursunuz.